سفر به خاطرههای کُلِت – سفرنامهی یون ۲
2015-07-30چرا توقیف « ۹دی » درست است؟
2015-08-04تصور کنید که مردم گناباد تصمیم بگیرند یگی از قلعههای زمان غزنویان را بعدها بهدست مغولها یا افغانها نابود شده است را دوباره بازسازی کنند. البته متاسفانه آنها به نقشههای معماری آن زمان دسترسی ندارند. پس میروند و از روی نقشههای بازمانده از بیرجند یا قزوین الگوبرداری میکنند معماری قلعه را بازسازی میکنند. البته نه با ابزار مدرن، بلکه به همان سبک قدیم. یعنی روشی که ممکن است که ۲۰ سال طول بکشد. آنها از این کار دو هدف را دنبال میکنند. اول، فهمیدنِ دقیقِ شرایط ساختن یک قلعه و کاخ در ۱۰ قرن پیش و آموزش دانشجویان معماری و باستانشناسی و دیگر رشتههای مربوطه، و دوم جذب گردشگر.
این همان کاری است که در «یون» انجام شده است. برخی از ساکنان این منطقه ، که البته در دستهی پولداران ساکنان آن طبقهبندی میشوند، تصمیم به ساخت چنین پروژهای میگیرند و از سال ۱۹۹۶ کلنگ ساخت کاخ-قلعهی Guédelon آن را میزنند. آنها برای این کار از قلعهی شهر Dourdan الهام میگیرند. شهری که سال گذشته به آنجا سفر کرده بودم و بزودی در مورد آن خواهم نوشت.
امروز این پروژه ۴۵ حقوقبگیر دارد که اکثر آنان حدود ۲۰ سال است که در شرایط قرون وسطی، یعنی با چکش و تیشه و طناب و بالابر و… درحال ساختن این قلعه-کاخ هستند. یعنی یک عمر کاملِ کاری در سال ۲۰۱۵ درحال فعالیت و زندگی در شرایط ۱۰۱۵، و این چیزی بود که اکثر بازدیدکنندهگان را تحت تاثیر قرار میداد.
بخش زیادی از هزینهی این پروژه از طریق بلیطفروشی (که گران نیست و همان قیمت استاندارد فرانسه یعنی ۱۲ یورو است) و همچنین فروشگاه اختصاصی قلعه بدست میآید. فروشگاهی که اقلام متنوع مربوط به قلعه، از لیوان گرفته تا لباس محلی و کتاب تاریخی و قلم خوشنویسی، را به گردشگران میفروشد. با توجه به تعداد بالای بازدیدکنندهگان، درآمد این مجموعه از بلیطفروشی و همچنین فروشگاه باید خیلی بالا باشد. ضمن اینکه راههای دیگری برای درآمدزایی، از جمله انواع کلاسهای آموزشی سنگتراشی، خوشنویسی لاتین و…، برگزاری برنامههای عمومی مثل کنسرت و نمایش از دیگر برنامههای این مجموعه است.
اگر گذرتان به این منطقه از فرانسه افتاد، پیشنهاد میکنم حتمن سری به قلعه-کاخِ بزنید. تجربهی یگانهایست.
.
.
Discover more from Rooh Savar
Subscribe to get the latest posts sent to your email.